divendres, 1 de maig del 2009

Els gats famosos...

Al llarg de tota la nostra història ens hem trobat diversos gats que ens han anat acompanyant; tot seguit us fiquem els més coneguts per a nosaltres, i de vosaltres depen trobar les semblances de tots ells amb el Gat de Cheshire :)

Garfiel: va ser creat per Jim Davis; aquest gat sorgí d'una tira còmica de diari.
En Garfield és un gat mandrós que només vol dormir i menjar. El seu plat preferit és la lasanya A les tires apareix com a despectiu cap al seu entorn, egoista i exigent. Odia els dilluns i menjar ratolins, la seva conducta és força humanitzada.




També trobem el Gat Fèlix. És un personatge animat de l'era del cinema mut. Els seus orígens no són molt clars.
El seu pelatge negre, ulls blancs, i ample somriure, junt a les situacions surrealistes en el que es representaven les seves històries, varen contribuir a fer d'en Fèlix un dels personatges animats més recognoscibles del món.


Tom (el gat) i Jerry (el ratolí) són dibuixos clàssics de tota la vida, els quals van protagonitzar una sèrie de curtmetratges dirigits per William Hanna i Joseph Barbera.
Tom és un gat domèstic de color gris blavós. Per altra banda tenim a Jerry un ratolí de color cafè que sempre viu a una petita distància de Tom. Els dos personatges principals sempre s'estan perseguint, però al final de cada episodi Jerry es generalment mostrat vencedor, i Tom com el perdedor. Alguna vegada Tom és el triomfador, no obstant a vegades els dos personatges principals surten perdent de forma irònica.



El Gat amb Botes surt d'un conte popular europeu popularitzat per Charles Perrault.
Era un gat màgic, embruixat; el que més destaca d'ell són les seves botes, i d'aquí el seu nom.



També trobem el gat am botes de la pel·lícula Shrek II, el qual té uns ulls que de ben segur ha captivat a més d'un. A la pel·lícula apareix com un gat irònic i xulesc i que a més a més parla andalús.


Don gato va ser una sèrie animada de la televisió que tingué només 30 capítols. Fou produïda per Hanna-Barbera.
Don gato era un gat groc que duïa un barret i una armilla de color lila. Era el líder d'una banda de gats de carrer, a Manhattan.


El Gat Silvestre, extret d'una producció de Looney Tunes i creat per Friz Freleng.
Us sona la frase: ¿Me parece haber visto un lindo gatito?
Silvestre és un gat blanc i negre i amb nas vermell. En la majoria de les seves històries el seu objectiu és caçar al canari Tweety o Piolín (el nom canvia segons el país de publicació). Els intents sempre resulten fallits, i Silvestre es guanya els càstigs de la propietària, una simpàtica àvia.


També trobem els Aristogatos, un clàssic de Disney de l'any 1970 i dirigida per Wolfgang Reitherman, i basat en una història infantil escrita per Tom Row.



Per finalitzar, no podem ignorar el gat del llibre de l'Alícia al País de les Meravelles, el nostre "amic" Gat de Cheshire. Com tots sabeu, té la capacitat d'aparèixer i desaparèixer quan vol i que el seu tret més característic és el seu somriure, el qual sempre és l'últim en desaparèixer.


Aquest és un recull dels gats més significatius; en podem trobar, això sí, molts altres com: en Hello Kitty, el gat que surtia a l'inspector Gadget, el gat dels Simpsons, etc.
Ja ho veieu, que en tenim molts, de gats famosos! i segurament no ens en hem adonat fins ara, de que aquest animal fos tan escollit per ser el protagonista de moltes històries.