diumenge, 19 d’abril del 2009

Representant amb imatges...

Hem intentat realitzar fotografies que representessin el que és per a nosaltres el Llibre de la Jungla, si més no el que ens transmet.


Finalment, hem triat dues imatges. La primera fa referència a la llibertat: més que a la llibertat de fer el que es vol, és la llibertat de'n Mowgli de viure en la selva, ja que tot i que hi ha la Llei de la Jungla que marca unes pautes, en Mowgli hi viu d'una manera liberal, perquè la selva representa això, la llibertat, el poder despertar-te un matí i estar-te fins a l'hora de dormir descobrint i vagant pels indrets més foscos i interessants del bosc.

La segona imatge es refereix a allò salvatge: en la jungla, tot i que et mous per allà on vols, has d'anar molt en compte, ja que hi ha molt de perill, sobretot el perill que prové dels animals salvatges que hi habiten. Per això, en el llibre de la Jungla, era necessari que en Mowgli comptés amb persones adultes com en Baloo i Bangheera perquè l'aconsellessin i el guiessin per no caure en les mans d'un salvatge, en allò que era dolent i perillós per a ell.

S'ha de dir, però, que aquesta obra ens transmet altres coses, com l'amistat, la maduresa, el poder, l'astúcia...però com no podem posar-les totes, ens hem dedicat a fer pel nostre compte dues fotografies que mostressin el que per a nosaltres és, principalment, el Llibre de la Jungla.

1era imatge: realitzada en una platja de Galícia, un estiu. La mar, per a nosaltres, també és una senyal de llibertat. En el capítol de la foca blanca, en Kotick, a travès de viatjar pel mar, coneix i va a parar a tots aquells indrets llunyans i desconeguts amb l'objectiu de trobar aquell on els homes no hi han arribat mai, i ho fa amb tota la llibertat del món.


2na imatge: un gat; va costar trobar-li el moment adequat, però finalment, quan menys ens ho esperàvem, va decidir alegrar-nos i fer el gest que necessitàvem! Es veu doncs, en la seva expressió, el seu costat salvatge.


P.D. Esperem que us hagin agradat les imatges, ja que tot i que no som unes bones fotògrafes, estan fetes amb tota la il·lusió :)