dijous, 26 de febrer del 2009

D'una illa a una altra




Ja tots ens hem llegit l'illa del Tresor. És cert, ens l'hem llegida, però encara habita en la nostra ment, si més no en la de nosaltres dues.

Hem deixat enrere una illa plena de pirates, una illa que ens ha fet viure moments d'aventura que ens han deixat amb un gran sabor de boca; però ara toca endinsar-nos en una altra illa, en una illa diferent a la primera, una illa fantàstica, on se'ns mostrarà el gran tresor de la infància, i això és preciós. A qui no li agrada sentir-se com un nen? Tal i com diu en Barrie, només hi ha una cosa millor que ser nen, i és escriure ser un nen, i nosaltres tenim la sort de poder tornar a la nostra infantesa i donar pas a la nostra imaginació recordant com quan erem petits, un cop ens posàvem al llit, somiàvem en fades, en pirates, en bruixes...en tots aquells personatges fantàstics que per uns instants podien arribar a ser amics nostres, a conèixens, a fer-nos volar, a fer-nos màgia, a fer-nos canviar...De fet, la illa és un element important en la literatura, ja que ens dóna sentiment d'identitat, de solitud, de ésser un meteix...les illes són molt importants en el món de les novel·les.


Què creieu, ens agradarà més l'illa amb aquell punt de realisme, o ens estimarem més quedar-nos en l'illa situada en el tant conegut i escoltat país del nunca jamás? Ho descobrirem!