dimarts, 17 de febrer del 2009

Avui per avui........

Sembla estrany, però avui dia encara existeixen els pirates, no de la mateixa manera que ens descriu el llibre de l'illa de tresor, però són tan malvats com els personatges dels llibres. Al 1999 els pirates van matar gairebé un centenar de mariners, és a dir que són un perill molt real en alta mar.
Fa temps, al 2003, vam retallar una notícia del diari "Avui" relacionat amb els pirates, ja que ens va impactar moltíssim que al segle XXI encara existissin.
Per fer aquesta entrada, hem estat rebuscant entre els nostres retalls de diaris i l’hem trobada. Es titula “Pirates a l’abordatge“.
La pirateria és un tema que a nosaltres en queda molt lluny, però cada any hi ha uns 300 vaixells assaltats. Els governs dels mars del sud-est asiàtic no paren de fer esforços per acabar amb les activitats il•legals, però molts d’ells no tenen recursos ni diners suficients per poder-ho combatre.
Alguns dels països que tenen pirateria actualment són: Nigèria, Indonèsia, Colòmbia, Filipines, Índia, Etiòpia, Somàlia...són països del tercer món on hi ha molta pobresa.
Sense anar més lluny, avui 17 de febrer del 2009 al diari "Avui" hi ha una notícia relacionada amb els pirates. Un vaixell pesquer basc de tonyina ha estat atacat per pirates a Somàlia mentre treballava a 250 milles de la costa de Somàlia, en "aigües internacionals i lluny de la zona d'exclusió”. No hi ha hagut ferits i avui un vaixell espanyol va a rescatar-los per portar-los a casa.


Els pirates no han mort!! (encara)