dimarts, 24 de març del 2009

Mägo de Oz, grup musical.

Mägo de Oz és un grup espanyol de música celta/hard rock format el maig de 1989 pel bateria Txus. El nom s'obté d'afegir l'anomenat umlaut del heavy metal a "El Mago de Oz", novel•la infantil d'en Lyman Frank Baum.

El grup el va formar el maig de 1989 en Txus, que poc a poc va anar reclutant la resta de membres de la banda, fins a completar una primera formació estable que duraria des de 1992 fins a 1995. Els seus components varen ser: Txus (batería), Mohamed (violí), Charlie (guitarra solista), Chema (guitarra), Salva (baix) i Juanma (veu).


Durant tots aquests anys Mägo de Oz es va convertir en un dels grups més importants de Madrid, gràcies a la seva manera original de compondre i al seu directe demolidor. Gravaren diverses maquetes: "Y qué más Da" (1989), "Canción de Cuna para un Bohemio", i una tercera maqueta el 1992. La seva música estava oberta a una gran quantitat d'estils i influències, però basant el seu potencial musical en el folk rock i la música celta van aconseguir un estil original, com demostren les crítiques rebudes en premsa i mitjans de comunicació especialitzats.

Segons hem trobat a la página web del grup, que per si us interessa és www.magodeoz.com, el títol que dóna nom a la banda és triat pel següent motiu, tal i com diu el seu cantant: " Vaig escollir aquest nom perquè, com en la pel•lícula i, com en el llibre, la vida és un camí de rajoles grogues, en què caminem en companyia d'altres buscant els nostres somnis ...".

Aquí us deixem un parell de cançons de Mägo de Oz, una més mogudeta que l'altra, però totes dues força boniques. Esperem que us agradin. A nosaltres ens encanten!