dimarts, 17 de març del 2009

Annie Leibovitz

Desprès de fer-hi una ullada a classe a les fotografies de l'Annie Leibovitz referents a Màgic d'Oz, hem trobat interessant buscar-ne algunes més ja que són realment assombroses les seves creacions.

L'Annie és una fotògrafa nord-americana. Va ser la primera dona en exposar la seva obra a la Galeria Nacional de Retrats de Washington D. C., i la darrera a retratar al músic John Lennon, abans que aquest fos assassinat el 1980.

És la fotògrafa més ben pagada del món i ha treballat per a revistes com Vanity Fair, Rolling Stone i Vogue. El 1983 va guanyar un Grammy en la categoria Millor portada d'un àlbum, l'any següent va ser guardonada per l'Associació Americana d'Editors de Revistes com Fotògrafa de l'any. El 1988 va rebre el premi Clio per la campanya publicitària de American Express i l'abril del 2000, la Biblioteca del Congrés dels Estats Units la va nomenar «Llegenda vivent».


Tot i que és coneguda principalment pels seus retrats de celebritats, Leibovitz ha practicat la fotografia documental i de paisatges, contractada per l'editorial Condé Nast Publications des de 1993. Les seves imatges són representades, des de 1977, per l'agència de fotoperiodisme Contact Press Images.

L'any 2007, la companyia Walt Disney va contractar Leibovitz per realitzar una sèrie de fotografies amb celebritats interpretant a diferents personatges de les clàssiques pel·lícules. La campanya publicitària es va denominar Walt Disney world's year of a million dreams (en espanyol, «L' any del milió de somnis del món de Walt Disney ").

Tot seguit us deixem amb una sèrie d'imatges realment molt bones de l'Annie. Creiem que és bo que les pugueu veure perquè són una meravella. Opineu vosaltres mateixos.








En aquestes fotografies, l'actriu britànica Keira Knightley, una habitual d'Leibovitz, es calça les sabates de robí per recrear aquesta versió del Màgic d'Oz.
Impresionant la recreació de la bruixa dolenta de l'Oest i de la bruixa bona del nord, la Locasta, així com l'Espantaocells, l'home de llauna i el lleó i els monos alats; i la Dorothy, com veieu, preciosa, i com no, acompanyada del seu estimat Toto, que no hi podia faltar.

A continuació altres imatges de diferents contes i personatges fantàstics:











Esperem que us hagin agradat; estem segures de que ha estat així, perquè reencarnar tots els personatges fantàstics dels contes d'aquesta manera és molt i molt esplèndit.
Donen ganes i tot de dedicar-se a la fotografia! :)