dimarts, 10 de febrer del 2009

La lectura

La importància de la lectura

Llegir...això és el que farem durant aquest quadrimestre, llegir pàgines escrites en format conte que ens endinsaran en una aventura de la qual, poc a poc, ens anirem imaginant a nosaltres mateixos com un dels seus personatges.

Què en pensem, nosaltres, de la lectura?
Sempre hem cregut que llegir és una de les millors formes de coneixèr món sense necessitat de moure-n's d'una cadira. Llegint les persones podem descobrir noves paraules, noves formes d'expressió, podem fer volar la nostra imaginació, podem accedir a noves teories i opinions sobre multitut de temes i moltes coses més. Així, crec que podem dir sense quedar curts que llegir ens ajuda molt a formar-nos com a persones, a tenir opinions coherents sobre la gran quantitat de temes que avui en dia ens envolten, degut a la gran quantitat d'informació de que dispossem.
No sabem si llegir ens convertirà a tots en líders -supòsem que no, però segur que si ens ajudarà a convertir-nos en persones millors formades, més tolerants, més savies, disposades a intercanviar opinions, a acceptar-ne de divergents a les nostres...
Ja sigui en format llibre, diari, digital o qualsevol altre, s'ha de llegir. I quant més, millor!


Però...i llegir contes?

El món dels contes ens permet somiar, viatjar, imaginar i compartir moltes aventures amb els seus personatges; llegir contes és fantàstic. Llegir contes és el que farem. Som-hi, doncs!


**Aqui us deixem un parell de vídeos relacionats amb la lectura; creiem que transmeten un bon significat per tots nosaltres.